vineri, 22 iunie 2018

Consiliul naţional de etică din învăţământul preuniversitar



Potrivit Ordinului MECTS nr. 5550 din 6 octombrie 2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului naţional de etică din învăţământul preuniversitar, s-a constituit Consiliul naţional de etică are obligaţia să elaboreze codul de etică şi să îl înainteze spre aprobare MEN.

Codul de etică cuprinde formularea explicită a idealurilor, principiilor şi normelor morale pe care consimt să le respecte personalul din unităţile/instituţiile de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic în activitatea lor profesională.

Codul de etică este un document obligatoriu care completează normativele în vigoare privind activitatea din învăţământul preuniversitar.

Codul de etică funcţionează ca un contract moral între părinţi, elevi şi personalul din unităţile/instituţiile de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic, contribuind la coeziunea personalului şi la formarea unui climat educaţional bazat pe cooperare şi competiţie după reguli corecte.

Compunerea conducerii Consiliului naţional de etică pentru 2016-2020:

Președinte: Despan Gabriela-ISJ Prahova

Membrii:
• Vicepresedinte: Cătălin Mocanu-ISJ Vrancea
• Vicepresedinte: Mândreanu Ciprian-ISJ Brăila 
• Secretar general: Cranta Gheorghița-ISJ Mehedinți
• Secretar: Nistor Ion-ISJ Hunedoara


Codul de etică -- aici http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/205456

 https://www.juridice.ro/729962/iccj-ril-admis-prestarea-activitatii-de-reprezentare-juridica-de-catre-consilierii-juridici.html