marți, 13 februarie 2018

Ordinul MEN nr. 3.058 din 16 ianuarie 2018





În Monitorului Oficial nr. 135 din 13 februarie 2018  a fost  publicat Ordinul nr. 3.058 din 16 ianuarie 2018 privind reglementarea funcţiilor cu statut de personal didactic auxiliar care nu se regăsesc în anexa I "Familia ocupaţională de funcţii bugetare Învăţământ" la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ce  are  ca  emitent Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ordinul  face referire  la  consilierii  juridici nivel universitar,  asimilați din punct  de vedere salarial cu  funcţii  didactice auxiliare.

Din punctul nostru de vedere,  este  un  ordin  care  discriminează  consilierii juridici din preuniversitar,  asimilați    din punct  de vedere salarial cu  funcţii  nedidactice.


Așteptăm  ca Ministerul Educaţiei Naţionale să remedieze  cât mai  urgent  această  inadvertență.

O altă  disfuncție  pe care  doresc  să  o sesizez  este  aceea  a  luării în considerare a specificului muncii şi a importanţei sociale a serviciilor profesionale ale consilierului juridic.

Nouă  ni se refuză  acordarea sporurilor de confidențialitate, mobilitate, ecran.  Aceste drepturi  sunt  oferite  în alte  ministere.

Neacordarea  acestor sporuri,   în plus   slaba  remunerare  de bază a  consilierului  juridic ( în prezent un consilier juridic IAS  are 2480 lei  salariu  lunar net),   duce la frustrări  și nemulțumiri  personale  ale juristilor  care  pot  fi  finalizate  cu   găsirea  altui  angajator  care să  valorizeze   realist  munca    depusă.

În final, ministerul  va  avea  consilierii  juridici  pe  care și-i  permite  a-i  plăti!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 https://www.juridice.ro/729962/iccj-ril-admis-prestarea-activitatii-de-reprezentare-juridica-de-catre-consilierii-juridici.html